Карась - масовий і поширений вид, мешкає в старицях Дністра, Тиси, Прута, в заболочених водоймах Закарпаття та Прикарпаття. Росте повільно: 4-річні особини досягають 20 см при масі 130-150 гр., 8-річні мають масу 1-2 кг. Живиться водоростями. Живе 5-8 років. Важливий об'єкт аматорського риболовство.

джерело матеріалу: Природа Українських Карпат / Голубець М. А., Гаврусевич А. Н. Загайкевич І. К. - Київ: Наукова думка, 1988 року - 208.
статус матеріалу:  повністю готовий
встановлено: 17 березня 2012 року






Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):