Автор: Вателет, Мішель/Зуттер
За приблизними підрахунками в Українських Карпатах є біля 200 пар цього виду. Чорний лелека є типовим мешканцем незайманих природних лісів. На відміну від свого близького родича - білого лелеки, чорний лелека уникає цивілізації
Автор: Шелевер Іван
У Карпатах навіть існує така легенда: подібно до білого лелеки, хотів гніздитися у селах на дахах будівель і чорний лелека. Але чорний птах сприймався жителями як недобрий знак. Зважаючи на це, жителі намагалися всіма можливими засобами вигнати небажаного гостя зі своїх дахів. Тому цей птах і до сьогодні уникає людей. Він гніздиться у відлюдних місцях у старих змішаних і листяних лісах поблизу рік, озер і боліт. Гніздо він будує на високому дереві із товстих гілок. Якщо чорного лелеку не турбувати, то він використовує своє гніздо багато років.

У травні самка відкладає від двох до п’яти яєць, які протягом 32-34 днів висиджують обидва партнери. У віці двох місяців молоді пташенята досягають розміру своїх батьків і залишають гніздо. Чорні лелеки, як і білі, відлітають взимку до Африки і зимують там у саванах.

джерело матеріалу: путівник | Праліси в центрі Європи
статус матеріалу:  повністю готовий
встановлено: 25 грудня 2004 року






Коментарів (1)

  1. Анастасія в 10.04.2016
    Непогана інформація для повідомлення, але хотілося більше цифр. Наприклад розміри розмах крил т.д.
    Дякую за розуміння!!!

Написати новий коментар (всі поля обов`язкові):